Logo
Despre noiProcesul de evaluareDetalii despre procesul de evaluareStandardul ocupational al meseriei de specialist poligraf

Image

Quote

 

 

 

 

A.R.P. 

testari poligraf


Condiţii de participare

Conform standardului ocupaţional in vigoare pentru ocupaţia de expert poligraf, nu se pot certifica pentru această profesie decat absolventi ai unei facultăţi de psihologie sau drept (pentru cei din urmă fiind necesară şi o experienţă relevantă in domeniul investigaţiilor judiciare şi criminalisticii) sau persoane care au desfasurat activitate in domeniul examinarilor poligraf si care nu au atestare profesionala (Ministerul Administratiei si Internelor sau alte institutii de stat).

Candidatul trebuie să fie o persoană fără antecedente penale, impotriva căruia nu au fost emise niciodată acuzaţii şi căruia nu i-au fost puse sub semnul intrebării credibilitatea, reputaţia şi integritatea, iar intreaga sa activitate este caracterizată prin cinste, corectitudine şi moralitate.

Acte necesare

Dosarul candidatului va fi alcătuit la sediul centrului de evaluare, obligaţia candidatului este de a completa cererea de inscriere şi de a se prezenta cu următoarele documente:

- curriculum vitae (pregatire si activitate profesionala)

- scrisoare de intentie (motivatie)

- copie după BI/CI + original

- copie după diploma de licentă

- copie după alte diplome şi certificate cu relevanţă in domeniul psihofiziologiei judiciare

Procesul de evaluare

Unul din avantajele evaluării competenţelor profesionale obţinute pe căi nonformale este durata procesului de evaluare.

Evaluarea se va desfăşura pe perioada unei săptămani, timp in care se vor parcurge atat probele teoretice cat şi cele practice. In urma procesului de evaluare sunt posibile doua rezultate: Competent sau Inca nu competent. In cazul in care candidatul este declarat competent conform unitatilor de competenta mentionate in standardul de ocupatie se eliberează Certificatul de competenta profesionala recunoscut la nivel national.

Costul evaluării

Evaluarea competenţelor profesionale pentru ocupaţia de expert poligraf costă 350 Є, plată eşalonată in două tranşe astfel:

  • 150 Є la inscriere

  • 200 Є la sfarşitul procesului de evaluare cand se ridică Certificatul de Competenţă.